11 alumnes francesos fan un intercanvi lingüístic a Castell-Platja d’Aro per a millorar el seu nivell d’espanyol

 

Aquest migdia s’ha fet una recepció a la Sala d’Actes del consistori.

Aquesta setmana, 11 alumnes francesos del centre educatiu Lycée Freppel (Obernai, Alsàcia) viuran amb famílies del municipi i assistiran a classes de l’Institut Ridaura. L’estada al municipi s’emmarca dins el programa del Batxibac (Batxillerat /Baccalauréat) al que està adherit l’Institut Ridaura de Castell d’Aro.

Un programa d’excel.lència amb moltes avantatges

Aquest programa d’excel.lència, impulsat pels governs espanyol i francès, permet als alumnes de casa nostra que acrediten un nivell bàsic de francès, fer un terç, com a mínim, de l’horari lectiu del batxillerat en llengua francesa, impartir matèries de llengua i literatura francesa i història de França així com obtenir la doble titulació (Batxillerat /Baccalauréat) que els permet accedir directament a les universitats franceses i ajudes/beques del Per obtenir el diploma de Baccalauréat, a banda d’assolir el títol de batxillerat, han de passar una prova externa (escrita i oral) que es fa íntegrament en francès, a Girona, durant el mes de maig.

Actualment, l’INS Ridaura aplica el programa Batxibac a tots els itineraris que ofereix el centre (humanístic, ciències socials, científic o tecnològic). A primer de batxillerat, els alumnes del Batxibac cursen 9 hores setmanals en francès i vuit hores a segon. I el treball de recerca que fan a segon també el redacten i l’exposen en francès. La nota obtinguda  a les proves convalida, si l’alumne ho desitja, les proves d’accés a la universitat.

Els alumnes de l’INS Ridaura també poden fer una estada de 140 hores a una empresa (oficina de turisme, la recepció d’un hotel, etc.) per practicar l’idioma i poden apuntar-se a un intercanvi lingüístic amb alumnes de la població l’Obernai (Alsàcia) que cursen el Bachibac (en espanyol) a França.

fullsizerender_opt-1

15 joves de l’INS Ridaura cursen el Batxibac aquest curs

A finals de l’any passat, un grup de quinze joves de l’INS Ridaura van viatjar a Obernai per viure la mateixa experiència. El programa del Batxibac es va posar en marxa fa quatre anys al centre de Castell d’Aro i l’interès ha crescut notablement des d’aleshores. El primer any s’hi va inscriure una estudiant i aquest curs ja són una quinzena. Aquest és el tercer intercanvi lingüístic que fan les dues poblacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s